Radničke sportske igre u Vlasotincu (VIDEO)

Radničke sportske igre u Vlasotincu (VIDEO)

Poslednjih godina su raznorazni “tim bildinzi”, “lajf koučevi” i ostale novotarije preuzete sa zapada ušle u modu kako bi u firmama, fabrikama i javnim preduzećima pojačali timski duh radnika i na taj način kao krajnji proizvod imali povećanje prihoda. Zaboravljene su Radničke sportske igre, domaći izum, koji je decenijama davao više nego uspešne rezultate, a imao je mnogo širi društveni značaj od stranih novotarija. U poslednje vreme postoje pokušaji da se Radničke sportske igre vrate u srpske gradove, ali nisu baš svuda prihvaćene na pravi način, nedostaje masovan odziv učesnika, neophodan da bi takav događaj imao smisla.

Ipak, Vlasotince je primer grada u kome Radničke sportske igre imaju pravi smisao. Tradicionalno u ovom gradu, Sportsko-rekreativni centar Vlasina je u svojoj dvorani organizovao “Radničke sportske igre 2017” u okviru kojih je održan turnir u futsalu. Odziv ekipa nikada u Vlasotincu nije bio problem, ali ove godine su oboreni svi rekordi – dvadeset firmi i preduzeća je prijavilo ekipu za takmičenje u malom fudbalu. Turnir je besprekorno organizovan na radost svih učesnika, ali i brojnih posetilaca.

Sportske igre u Vlasotincu, u odnosu na ostale, izdvaja i učešće ženskih ekipa. Vlasotinačke firme “Fiorentino” i “Manifatura Europea” poslale su ženske ekipe koje su odigrale revijalni futsal meč, a postoji mogućnost da u budućnosti i ženske selekcije učestvuju u takmičarskom, ne samo u revijalnom delu.

Muški turnir u futsalu je bio izuzetno kvalitetan i zanimljiv. Dvadeset ekipa je bilo podeljeno u četiri grupe sa po pet timova. Nakon utakmica po grupama usledile su eliminacione utakmice od četvrtfinala, a u petak 13. oktobra odigran je i finalni meč. U njemu su se sastale dve ekipe koje su najviše pokazale na turniru, “SRC Vlasina” i “Manifatura Europea”. Zbog odličnih igara u grupi i eliminacionam delu, Manifatura Europa je u finale ušla kao favorit, ali taj epitet nije opravdala u meču za trofej. SRC Vlasina je zahvaljujući dva gola Bobana Jankovića stigla do rezultata 2:2 u regularnom delu meča, a nakon toga je posle boljeg izvođenja penala stigla i do trofeja.

Golman pobedničke ekipe je pobedom na Radničkim sportskim igrama napravio uvertiru za lepe trenutke koji mu predstoje

Po završetku Radničkih sportskih igara u prostorijama Sportsko-rekreativnog centra Vlasina organizovano je zajedničko druženje za sve učesnike finalnog meča i na taj način je spuštena zavaesa na ovogodišnje lepo druženje kroz sport, ali se istovremeno govorilo i o planovima za narednu godinu i novi turnir koji očigledno ima lepu budućnost u ovom gradu.


Povezane vesti

Uspešna proba Železničara (VIDEO)

Rukometaši Železničara savladali su Partizan u prvom kontrolnom meču rezultatom 23:22 (12:12). Izuzetno borbenu utakmicu u Čairu obeležila je rezultatska

Izabran novi predsednik FK Vlasina

Nenad Stojković, dipl.ekonomista, zamenik predsednika SO Vlasotince, novoizabrani je predsednik FK Vlasina. On je na sinoćnjoj, vanrednoj, sednici kluba dobio

Planinarski klub “Ruj 1706” (VIDEO)

Vrhovi viši od 1000 metara nadmorske visine, koji se uzdižu nad Lužničkom kotlinom, konačno su postali vidljivi na planinarskim mapama

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.