Prestižno takmičenje u powerliftingu u Beloj Palanci (VIDEO)

Prestižno takmičenje u powerliftingu u Beloj Palanci (VIDEO)

Bela Palanka je, ovog vikenda, bila domaćin Kupa Srbije u Pauerliftingu, na kome je dvadeset četvoro takmičara iz ukupno šest klubova, nastupilo u tri discipline – benču, mrtvom dizanju i čučnju.

Neki od dizača tegova, koji su učestvovali na Kupu, imali su više od jednog razloga da budu zadovoljni – i svojim nastupom i organizacijom.

Domaćin je na ovom takmičenju imao jednog ali vrednog predstavnika, a to je Nikola Veličković, koji je za tri godine koliko se takmičarski bavi ovim sportom, uspeo da obori neke državne rekorde, ali i da postane balkanski rekorder. Iako nisu učestvovali na Kupu, Bela Palanka, osim Nikole, ima i druge takmičare.

U Pauerlifting savezu veoma su zadovoljni belopalaničkim izdanjem Kupa Srbije. Nakon krize kroz koju je prolazio tokom godina, srpski pauerlifting ipak je uspeo da povrati status zvaničnog sporta, da postane jedinstven, da dobije organizaciju Balkanskog kupa priznatog i od strane Međunarodne pauerlifting federacije i da sada, na miru iščekuje korak više – prijem njihovog sporta u veliku olimpijsku porodicu.

Inače, tehnički organizator Kupa Srbije u pauerliftingu je Pauerlifting klub „Kimit“, a pokrovitelj opština Bela Palanka.


Povezane vesti

Aleksinački đaci na takmičenju u stonom tenisu (VIDEO)

Aleksinački osnovci i srednjoškolci imali su, na okružnom školskom takmičenju u stonom tenisu, i u pojedinačnoj i u konkurenciji dublova,

Naisa jednom nogom već u 1/8 finala Čelendž kupa

Rukometašice Naise pregazile su u gostima portugalsku ekipu SIR 1 MAIO/ADA CJB sa 11 golova razlike u prvoj utakmici 1/16

Nais se mučio sa fenjerašem, pa na kraju slavio (VIDEO)

Vaterpolisti Naisa opravdali su ulogu favorita savladavši ekipu Zadra rezultatom 10:6, po četrvtinama 1:3, 2:0, 2:2, 5:1. Igrači Naisa, do

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.