„Ozren Sokotop“ otvara nove mogućnosti Sokobanjcima (VIDEO)

„Ozren Sokotop“ otvara nove mogućnosti Sokobanjcima (VIDEO)

„Ozren Sokotop“ jedan je od najuspešnijih sportskih kolektiva u Sokobanji. Osnovna je još 1994. i već 23. godinu zaredom uspešno izvodi na put generacije i generacije karatista. Pripada Karate federaciji Srbije i trenutno broj oko 80 članova. Neki od njih su veoma aktivni, neki rekreativci. Neki su zakoračili u 7 deceniju života, a neki su tek izašlli iz pelena. U svojoj dugoj i trofejnoj istoriji „Ozren Sokotop“ imao je i reprezentativce i šampione… Trenutno se izdvojila još jedna grupa mladih talenata koja se gotovo redovno penje na pobednička postolja.

Potencijali sportskog turizma u Sokobanji učinili su da se sport razvija i na lokalnom nivou. Postoji jako dobra sportska infrastruktura, raznovrsni sportovi, kao i brojni klubovi u kojima može da se trenira. Ipak, mesto je malo i nema dovoljno dece koja bi ispunila svu tu sportsku raznolikost. U Karate klubu „Ozren Sokotop“ za sada, međutim, ne oskudevaju u broju polaznika.

Pet mladih karatista kluba „Ozren Sokotop“ plasiralo se na prve Balkanske školske igre koje se od 9. do 12. novembra održavaju u Novom Sadu. Njihovo učešće na tom takmičenju, međutim, zbog prevelikog finansijskog tereta koji klub i roditelji ne mogu sami da iznesu, trenutno je pod znakom pitanja.

„Ozren Sokotop“ svojim polaznicima otvara još jednu mogućnost da se približe borilačkim veštinama. Polaznici tog kluba, ali i svi ostali zainteresovani, po prvi put će u svom gradu moći da se oprobaju i u tekvondou. Sa njima će raditi treneri niškog kluba Feniks.

U svakom slučaju, jedna drevna i odnedavno olimpijska i jedna planetarno popularna i takođe olimpijska disciplina, našle su svoj zajednički put u Sokobanji. On možda ne vodi u Japan 2020.-te, ali sudeći po kvalitetu sokobanjskog karatea, Olimpijada nije nemoguća misija.


Povezane vesti

Tradicionalni 3×3 turnir turnir „Avgust u avgustu“

Prošlogodišnja 3×3 sezona za Srbiju je bila fenomenalna: 1. mesto na Svetskom prvenstvu; 2. mesto na Evropskom prvenstvu i prva

Tradicionalni plivački miting Sveti Nikola (VIDEO)

Tradicionalni plivački miting Sveti Nikola ispunio je očekivanja. I pored činjenice da je u toku Evropsko prvenstvo u malim bazenima,

Milan Petrović Šiki novo pojačanje Naisa

Vaterpolo klub Nais dobio je još jedno pojačanje. U redove Naisa vratio se iskusni internacionalac Milan Petrović Šiki. 00 Related

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*