Otkazan odlazak Željinih simpatizera u Šabac

Otkazan odlazak Željinih simpatizera u Šabac

Organizovanog odlaska navijača za Šabac, na utakmicu Metaloplastika – Železničar neće biti, navodi se u saopštenju niškog rukometnog kluba.Saopštenje osvajača nacionalnog kupa i glavnog konkurenta za titulu prvaka prenosimo Vam u celosti.

Povodom najavljenog odlaska ljubitelja rukometa iz Niša na utakmicu Železničara protiv Metaloplastike u Šapcu, organizovanog od strane Grada Niša, obaveštavamo javnost o sledećem. Danas smo dobili dopis Rukometnog kluba Metaloplastika, koji se poziva na odredbe Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, po kojima je „Železničar bio dužan da organizatora sportske priredbe obavesti o dolasku navijača najkasnije tri dana pre njihovog organizovanog polaska“, te da „ljubitelje rukometa“ i „posmatrače“, koje smo mi naveli u našem dopisu, „zakon ne poznaje“, već samo „navijače“. Stoga, RK Metaloplastika je obavestio Rukometni savez Srbije da „nije u mogućnosti da odštampa dodatni broj ulaznica za sutrašnju utakmicu, jer je, u skladu sa planiranim brojem posetilaca, odštampao i adekvatan broj ulaznica“.

RK Železničar se, u skladu sa ovim dopisom, odmah obratio direktoru lige, odgovornim ljudima u Rukometnom savezu Srbije i RK Metaloplastika, u kome ih je obavestio da odustaje od bilo kakve organizacije dovođenja navijača, ali i da ne može da spreči simpatizere kluba, građane Niša, da u sopstvenoj režiji dođu na utakmicu, te da će, ukoliko bude znao njihov tačan broj, o tome naknadno obavestiti domaćina i tako mu olakšati organizaciju utakmice.

RK Železničar se još jednom zahvaljuje rukovodstvu grada Niša na čelu sa gradonačelnikom Darkom Bulatovićem, na iskrenoj želji da pomogne našem klubu da u ovoj istorijskoj utakmici imamo podršku najvernijih simpatizera. Gradonačelnik je izrazio iskreno žaljenje zbog nerazumevanja domaćina i organizatora utakmice za ljubitelje rukometa iz Niša koji su želeli da budu deo pisanja istorije našeg kluba, ali ne želi da bilo kojeg svog sugrađanina dovede u bilo kakvu neprijatnost tokom putovanja, dolaska u Šabac ili ulaska u dvoranu, te se, stoga, organizovan odlazak na utakmicu otkazuje.

Izražavamo duboko uverenje da će sve ovo biti samo dodatni motiv i našim rukometašima i brojnim simpatizerima kluba i ljubiteljima rukometa u Nišu. Prvima da zabeleže toliko priželjkivanu pobedu nad Metaloplastikom, osvoje prvu titulu državnog prvaka, ujedno i duplu krunu, a drugima da ih, nakon toga, svečano dočekaju, kao istinske sportske heroje.

Rukometni klub ŽelezničarPovezane vesti

Posle “neobičnih” rezultata u finišu prvenstva, Niš završio u baražu (VIDEO)

Odbojkaši Niša poraženi su od Spartaka iz Subotice sa 3:0 po setovima 28:30, 23:25 i 17:25 i imajući u vidu

“Basket story” – Nova košarkaška priča KK “Ferpleja” (VIDEO)

Od ovog leta devojčice i dečaci iz jugoistočne Srbije koji su zainteresovani za košaku ne moraju daleko da putuju ukoliko

Ništa od šampionskih snova – Naisa zaustavljena u polufinalu (VIDEO)

Ekipa Naise nije uspela da polufinalnu seriju vrati u Niš, ali je i pored poraza u Aranđelovcu 26-28 (13-15) ispunila

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*