OŠ “Ćele kula” najbolja u akciji “Stop! Svi na sport” (VIDEO)

OŠ “Ćele kula” najbolja u akciji “Stop! Svi na sport” (VIDEO)

Akcija „Stop! Svi na sport“ koju realizuju Sportski savez Niša i Policijska uprava u Nišu polako postaje tradicionalna. Minulog vikenda niški četvrtaci nadmetali su se u nekoliko zanimljivih sportsko-rekreativnih ali i edukativnih disciplina na terenima sportsko-rekreativnog centra „Vrtop“ u Niškoj Banji.

Još jednom su se kao dobri partneri pokazali Sportski savez i Policijska uprava u Nišu, čiji je zajednički interes edukacija dece i promocija zdravih stilova života.

Celokupna manifestacija koja je ove jeseni trajala tri dana, uz učešće20-ak niških osnovnih škola, podržana je od strane Grada, preko Sekretarijata za omldinu i sport.

Deca su bila na prvom mestu, a da bi se ona okupila u velikom broju svakako da zasluge pripadaju i školskoj upravi u Nišu, koja je imala zadatak da animira škole, učitelje i decu.

Svakako da su deca bila na prvom mestu, ali je itekako važno što su promovisani i obnovljeni sportski tereni na Vrtopu u Niškoj Banji.

Vrtop se pokazao kao odlično rešenje za pripremu više sportsko-rekreativnih poligona…Pripadnici polivcijske uprave proveravali su znanje učenika i njihovu umešnost u timskoj slagalici. Na višenamenskom terenu postavljeni su koišarkaški i dobojkaški poligon.

Odmah tu, pored njih, učesnici ovogodišnje akcije „Stp! Svi na sport” imali su mogućnost da se u organizaciji Škole rolera „Ekstrim“, u revijalnom delu manifestacije, okušaju i na koturaljkama i to učeći od vršnjaka koji uveliko osvajaju medalje gde god se pojave.

Mnogi mališani po prvi put oprobali su se na rolerima, a mnogi od njih na mini pič terenu, po prvi put suočili su se sa orijentiringom.

I tako su četvrtaci išli sa terena na teren, sa poligona na poligon, sa jednog na drugi sport…i gde god bi se našli – dobro bi se snalazili. Po tradiciji, jedan od omiljenijih punktova im onaj gde su mogli da vse oprobaju i u gađanju lukom i strelom.

Na teniskim terenima sportsko-rekreatrivnog centra Vrtop takmičari su se nadmetali i u bazičnim sportovima – atletici i gimanstici. U Atsletskom klubu Železničar i Gimnastičkom klubu Niš zadovoljni su učinkom osnovaca.

A na teniskim terenima, u revijalnom delu, učesnici su mogli da se oprobaju i u tenisu, što su masovno i uradili…Igrali su, ni manje ni više nego sa državnim šampionom, koji je upravo njihovih godina.

Deca su pokazala da itekako imaju motiva da svoju školu predstave u najboljem izdanju. Koliko je velika borba bila potvrđuje i činjenica da su dve škole morale u doigravanje, kako bi konačno bilo jasno, koja od njih je zauzela treće mesto. Na kraju, posle dodatnog odmeravanja snaga u gimnastici Osnovna škola Ivo Andrić osvojila je treće mesto ali i vredne nagrade….

Drugo mesto osvojili su učenici četvrtog razreda osnovne škole Ivan Goran Kovačić iz Niške Banje, koji su se radovali, kao da su najuspešniji…

A ovojesenji pobednik u akciji „Stop! Svi na sport” je ekipa osnovne škole Ćele kula koju je predvodila učiteljica Mirjana Vasilev.

Šampioni iz osnovne škole „Ćele kula“ dobili su pehar, medalje i tablete…a suze radosnice nisu mogli da sakriju…


Povezane vesti

Aleksandar Žikić – još jedan prvak Srbije iz TAŽ

U Beogradu se na terenima Teniskog kluba Crvena Zvezda odigran je Kup Srbije u konkurenciji dečaka do 10 godina. Titulu

Niš ponovo ima superligaša u muškom rukometu – “Želja” vaskrsao

Na današnjoj sednici Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije doneta je odluka da upražnjeno mesto u superligi, koje je nastalo prelaskom

Ivan Jević novi šef struke Radničkog (VIDEO)

Ivan Jević, doskorašnji trener omladinaca Brodarca Novi je šef stručnog štaba niškog superligaša. Posle neočekivane smene Austrijanca Pakulta, koji je

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*