Nove medalje za knjaževačke sportiste sa invaliditetom

Nove medalje za knjaževačke sportiste sa invaliditetom

Knjaževački sportisti sa invaliditetom još jednom su se sa odličjima vratili u svoj grad. Na drugom Državnom prvenstvu osoba sa invaliditetom, održanom u Kragujevcu 4. novembra, Knjaževčani su, u paraolimpijskoj disciplini benč pres, osvojili tri zlata i jedno srebro.

U kategoriji seniora do 94 kilograma, Robert Radojičić je, sa podignutih 130 kilograma, zauzeo prvo mesto. U kategoriji seniora do 88 kilograma najbolji je bio Srđan Ristić koji je podigao 80 kg. Prvo mesto  u kategoriji veteranki do 79 kg, sa podignutih 62.5 kg, osvojila je Vesna Nikić, koja je takođe proglašena i za najjaču veteranku. Zorica Tomić zauzela je drugo mesto u istoj  konkurenciji, sa podignutih 27.5 kg.

Pauerlifting klub „Knjaževac“ ekipno je, kao najjači klub u paraolimpijskoj disciplini benč pres, zauzeo drugo mesto.

Na kraju takmičenja, održano je i revijalno paraolimpijsko obaranje ruku, u kome je učestvovalo 14 sportista – 8 muškaraca i 6 žena. Vesna Nikić proglašena je za najjaču ženu u ovoj disciplini.

Na prvenstvu u Kragujevcu nastupio je 31 takmičar, a osim domaćih, predstavili su se i sportisti iz Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine koji su posebno bodovani.

Odlazak knjaževačkih sportista na ovo takmičenje, kako se navodi u saopštenju Pauerlifting kluba „Knjaževac“ pomogao je Sportski savez Knjaževca, kao i Pauerlifting savez osoba sa invaliditetom.


Povezane vesti

Mlada pirotska atletičarka otputovala na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Članica Atletskog kluba Pirot Danica Gogov učestvovaće na Atletskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke u Poljskoj. Ona će se

Najbolji sportisti Aleksinca

Aleksinački sportisti su, proglašenjem najboljih, stavili tačku na svoj trud i plasmane u 2016. godini. U gradu sa velikim brojem

Novak Radulović osvojio pojas profesionalnog prvaka Balkana (VIDEO)

Kik-bokser Niša Novak Radulović osvojio je, i pred svojom publikom, u hali Čair, titulu profesionalnog prvaka Balkana. Radulović je, jednoglasnom

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*