Nove medalje za knjaževačke sportiste sa invaliditetom

Nove medalje za knjaževačke sportiste sa invaliditetom

Knjaževački sportisti sa invaliditetom još jednom su se sa odličjima vratili u svoj grad. Na drugom Državnom prvenstvu osoba sa invaliditetom, održanom u Kragujevcu 4. novembra, Knjaževčani su, u paraolimpijskoj disciplini benč pres, osvojili tri zlata i jedno srebro.

U kategoriji seniora do 94 kilograma, Robert Radojičić je, sa podignutih 130 kilograma, zauzeo prvo mesto. U kategoriji seniora do 88 kilograma najbolji je bio Srđan Ristić koji je podigao 80 kg. Prvo mesto  u kategoriji veteranki do 79 kg, sa podignutih 62.5 kg, osvojila je Vesna Nikić, koja je takođe proglašena i za najjaču veteranku. Zorica Tomić zauzela je drugo mesto u istoj  konkurenciji, sa podignutih 27.5 kg.

Pauerlifting klub „Knjaževac“ ekipno je, kao najjači klub u paraolimpijskoj disciplini benč pres, zauzeo drugo mesto.

Na kraju takmičenja, održano je i revijalno paraolimpijsko obaranje ruku, u kome je učestvovalo 14 sportista – 8 muškaraca i 6 žena. Vesna Nikić proglašena je za najjaču ženu u ovoj disciplini.

Na prvenstvu u Kragujevcu nastupio je 31 takmičar, a osim domaćih, predstavili su se i sportisti iz Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine koji su posebno bodovani.

Odlazak knjaževačkih sportista na ovo takmičenje, kako se navodi u saopštenju Pauerlifting kluba „Knjaževac“ pomogao je Sportski savez Knjaževca, kao i Pauerlifting savez osoba sa invaliditetom.


Povezane vesti

Najuspešnija godina za Kik boks klub Niš (VIDEO)

Za mladog niškog kik-boksera Novaka Radulovića, protekla 2017. godina bila je izuzetno uspešna. Osvojio je toliko medalja i pehara da

Nais „juri“ četvrto mesto

U subotu od 20h vaterpolisti Naisa dočekuju Medveščak. Ukoliko savlada zagrepčane niški tim mogao bi da dođe do četvrte pozicije

Kikbokserima Niša 16 medalja na K1 prvenstvu Srbije

Kikbokseri kluba “Niš”, napravili su još jedan veliki uspeh, osvojivši 16 medalja na K-1 Prvenstvu Srbije za seniore “B”klase i

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*