Niške ekipe najuspešnije na trećem po redu 3×3 turniru GO Pantelej (VIDEO)

Niške ekipe najuspešnije na trećem po redu 3×3 turniru GO Pantelej (VIDEO)

Ovogodišnji humanitarni 3×3 turnir koji, u sistemu Roda prvenstva Srbije organizuje Gradska opština Pantelej, protekao je u znaku domaćih ekipa. Niški basketaši trijumfovali su u sve tri kategorije.

Na juniorskom turniru pobedu je odnela ekipa “Kamenci” sačinjena od mladih igrača niškog “Konstantina”, koji su u finalu bili bolji od omladinaca OKK Juniora.

U ženskoj konkurenciji prijavljene su bile samo tri ekipe,  a pobedu su očekivano odnele “Studenkinje 57”, iako su ih u finalu dobro namučile kadetkinje UŽKK Studenta.

Prava poslastica bio je turnir u seniorskoj konkurenciji gde su se u samoj završnici našle dve niške ekipe – “Lukas Kafe” i “No name”. Prštalo je sve na parketu, ali momci iz ekipe “No name” predvođeni raspoloženim Gudžićem, stigli su do pobede i novčane nagrade u iznosu od 60.000 dinara.

Ove godine turnir je, zahvaljujući gostima iz Makedonije, ekipi “Kantina”, bio međunarodni. Oni su, međutim, poklekli u polufinalu pa su morali da se zadovolje trećim mestom.

Organizacija je, kao i uvek na Panteleju bila odlična, iako je bilo otežavajućih okolnosti. Kao i prošle godine, turnir je započeo na dva terena na otvorenom ispred zgrade opštine, ali je zbog kiše završen je Hali OŠ Mika Antić.

U “opštini najbolje košarke”, kako za sebe vole da kažu iz uprave GO Pantelej, sa ponosom naglašavaju da će ovu i slične manifestacije, namenjene mladima, nastaviti da podržavaju i u narednom periodu.

Turnir je i ove godine imao predznak humanitarni  jer je prihod od kotizacije učesnika bio namenjen NURDOR-u, Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, a u publici su tokom turnira bile postavljene kutije za sakupljanje novčanih sredstava kao pomoć Aleksandru Nikoliću, mladom sportskom novinaru obolelom od leukemije.


Povezane vesti

Naisa dobija novu Upravu

Ženski rukometni klub „Naisa“ dobiće novu Upravu koju će predvoditi ljudi okupljeni oko „Elektroluks“ grupacije iz Niša koja je izrazila

Jević ipak napustio Čair

Doskorašnji šef stručnog štaba Radničkog Ivan Jević ipak neće nastaviti saradnju sa niškim klubom, prenosi Sportski žurnal. Posle imenovanja novog

Srpsko-albanski boj na veštačkoj travi (VIDEO)

Ragbi 13 klub Radnički iz Niša pobedom je startovao u Balkanskoj ligi. Na pomoćnom terenu Radničkog  sa veštačkom travom, Niški

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*