Najbolji svetski paraglajderisti na nebu jugoistočne Srbije (VIDEO)

Najbolji svetski paraglajderisti na nebu jugoistočne Srbije (VIDEO)

Stena Višegrad iznad Niša, ovih dana je epicentar je planetarnog paraglajding spektakla. Sa tog poletišta, svakodnevvno od 12 do 19 sati, poleću raznobojne letelice bez motora kojima upravljaju najbolji svetski piloti sa svih kontinenata.

Preleti od 70 do 100, pa čak i 150 km traju dva i po do četiri sata, a leti se prema Pirotu, Zaječaru, Leskovcu, Vranju i Dimitrovgradu. Takmičari su, mahom, zadivljeni prizorom…

Srbiju, na ovom takmičenju, predstavlja šest pilota: Vladimir Bačanin, Srđan Ristanović, Dragan Martinović, Predrag Dudić, Srđan Kesić i Milan Stević.

Inače, svaki od pilota prati se satelitski iz štaba takmičenja i u svakom trenutku se zna njegova tačna pozicija. Preleti se prenose preko sajta takmičenja u realnom vremenu tako da trku može da prati veliki broj gledalaca.

Ovo prestižno takmičenje su podržali Vlada Republike Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Srbije, grad Niš i opština Pantelej.

Veliku pomoć u organizaciji Svetskog kupa u paraglajdingu pružila i Gorska služba spasavanja, helikopterske jedinice Vojske Srbije, Direktorat civilnog vazduhoplovstva, Telenor, kao i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore. Kup traje do 24. juna, nakon čega se paraglajderi pakuju i nose na nove destinacije, dok Gradište, srećom, zauvek ostaje Srbiji i Nišlijama za buduće paraglajding spektakle.


Povezane vesti

Rukometaši Železničara lagano protiv Šamota – hvata se ritam za plej-of (VIDEO)

Rukometaši Železničara rutinski su savladali ekipu Šamota iz Aranđelovca sa 30:24, poluvreme 13:12. Ovaj meč bio je prilika da trener

Još jedan Kup u Nišu uspešno završen (VIDEO)

Četvrtu godinu zaredom niška hala Čair bila je poprište borbi za naslov osvajača Kupa Radivoja Koraća, a trofej “Žućkova levica”

Počeo tradicionalni Majski turnir u malom fudbalu

Revijalnom utakmicom između mlađih kategorija i ženske ekipe istog fudbalskog kluba – Radničkog, startovao je tradicionalni „Majski turnir“ u malom

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*