Naisa se oprostila od Evrope – okreće se obavezama u prvenstvu

Naisa se oprostila od Evrope – okreće se obavezama u prvenstvu

Rukometašice Naise poražene su u dvomeču u Holandiji od ekipe Virto Kvintus i na taj način, u 1/8 finala  oprostile se od ovogodišnjeg Čelendž kupa.

Holandski tim slavio je sa 35-25 u prvom i 39-31 u drugom meču i potvrdio da je u ovom trenutku kvalitetniji tim. Činjenica je da je Virto Kvintus  jedan od tri najbolja tima u zemlji evropskih I svetskih vicašampionki u rukometu.

Naisa je odigrala koliko je mogla i ne računajući prvo poluvreme na prvoj utakmici, uspešno je parirala kvalitetnim holanđankama. Na prvoj utakmici Katarina Tanasković je bila najefikasnija u našem timu sa 6 golova, dok je u drugom meču po efikasnosti dominirala Katarina Radović koja je postigla 9 golova. Uspešne role imale su i Žarkovićeva,  Simićeva, Đokovićeva, a Andrijana Tatar sve više se nameće u ofanzivnim zadacima i sa Milenom Milojević ostavlja različite kombinacije  treneru Jovanoviću.

I pored poraza, trener Naise Svetilsav Jovanović nije bio nezadovoljan nakon dvomeča u Holandiji. Za Sport juga Jovanović je istakao da je mnogim segmentima igre zadovoljan i da je u većem delu dvomeča njegov tim uspešno parirao kvalitetnom protivniku i pored velikog broja tehničkih grešaka.

Nije zanemarljivo ni to, što je Naisa, zbog finansijske uštede, obe utakmice odigrala kao gost. Predsednik kluba Lazar Nenadov bio je sa ekipom i igračicama odao priznanje za časno predstavljanje Niša i Srbije na međunarodnoj sceni.  Nenadov je podsetio da je Naisa jedan od retkih klubova koji je Niš predstavljao ove godine na međunarodnoj sceni.

Prema njegovim rečima, utakmice sa jakim protivnikom samo će pomoći da u nastavku prvenstva  Srbije Naisa bude još bolja i konkurentnija, a ambicije su najviše moguće-šampionske.

Naisa je tako ovogodišnje učešće u Evropi okončala među 16 najboljih ekipa u Čelendž kupu, koji je , da podsetimo 2007.  godine i osvojila.

Naisa se okreće prvenstvu Srbije u kome ima najviše, šampionske ambicije.

ŽRK Naisa-Virto Kvintus 31-39 (15-18)

Kvintsheul, Gledalaca: 450.

Sudije: Malgoržata Lidačka (POL), Ursula Lešijak (POL).

Sedmerci: Virto Kvintus 7 (5), Naisa 11(9).

Isključenja: Virto Kvintus 8, Naisa 2 minuta.

NAISA: Stranjanac , Nikolić 1 , Karalić , Žarković 2, Đoković 4, Stefanović , Milojević ,Karić, Simić 6, Radović 9, Ivanović, Petković , Miličić , Tanasković 3, Filipović 3 , Tatar 3 .

VIRTO KVINTUS: De Vos, De Polder, De Baker 2 , Ostven 5, Hage 7, Van Dijvenbode ,Cvinkels 7, Van Der Linden 4, Van Aist 2, Varmerdam, Strik 9, Luverens 1, Zvinkels 2


Povezane vesti

Srpsko-albanski boj na veštačkoj travi (VIDEO)

Ragbi 13 klub Radnički iz Niša pobedom je startovao u Balkanskoj ligi. Na pomoćnom terenu Radničkog  sa veštačkom travom, Niški

VK Nais cilja prvo mesto sa novim trenerom (VIDEO)

Vaterpolo klub Nais promovisao je novog šefa stručnog štaba. Proslavljeni trener Nenad Vasilevski predvodiće niške vaterpoliste u Regionalnoj A2 ligi.

Tasić osvojio Kipar

Širom Evrope košarkaška klupska prvenstva ulaze u same završnice, a među prvima je završena liga Kipra u kojoj je šampion

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*