Memorijal “Moma Stojanović – Moca”, treći put u Nišu

Memorijal “Moma Stojanović – Moca”, treći put u Nišu

Za vikend 7. i 8. septembra će treći put u nizu biti organizovan memorijalni turnir “Moma Stojanović – Moca”. Memorijal organizuje Košarkaški klub Niš u čast svog bivšeg trenera mlađih kategorija i člana stručnog štaba, košarkaškog entuzijaste koji je preminuo 2015. godine. Turnir se igra u pionirskoj konkurenciji, upravo u onoj u kojoj je Stojanović godinama uspešno radio sa mladim talentima.

Turnir je ove godine regionalnog karaktera, a pored domaćin KK Niša, na njemu učestvujuju još i niške ekipe OKK Konstantin i OKK Junior, kao i leskovačka Aktavis akademija.

Moma Stojanović Moca je u Košarkaškom klubu Niš bio od 1996. godine pa sve do smrti 2015. godine. Ostavio je dubok trag u klubu i ljudi sa kojima je radio to nisu zaboravili. Prethodne dve godine turnir je prođao u sjajnoj organizaciji, a kako stvari stoje, turnir će u nekom narednom periodu imati i međunarodni karakter.

Košarkaški klub Niš turnir organizuje uz pomoć Grada Niša i kancelarije RKSIS. Sve utakmice se igraju u sali OŠ “Dušan Radović” u Duvaništu. Svečano zatvaranje i uručenje pehara je u nedelju u 18 časova. Memorijal “Moma Stojanović – Moca” je idealna prilika da Nišlije vide neke nove klince koji predstavljaju budućnost košarke u ovom gradu i da im pruže podršku, istovremeno i nagrade trud i njihovu odluku da izaberu sport i zdrav život pre mnogih dostupnih stvari koje deci nudi svakodnevnica.

Raspored turnira :
Subota 08. septembar 2018.
OKK Konstantin – KK Actavis Academy (14:30č, OŠ “Dušan Radović”)
KK Niš – OKK Junior (16:30č, OŠ “Dušan Radović”)

Nedelja 09. septembar 2018.
Utakmica za 3. mesto (14:30č, OŠ “Dušan Radović”)
Finale (16:30č, OŠ “Dušan Radović”)

(foto: KK Niš)


Povezane vesti

Crvena Zveda i FMP prvi polufinalisti KRK (VIDEO)

Prvog dana završnog turnira Kupa Radivoja Koraća dokazalo se ono što su svi I pretpostavljali, da su srpski timovi koji

Fakultet sporta obeležava 47 godina postojanja (VIDEO)

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu obeležava 47 godina postojanja i rada. Dekanat, profesori, nastavnici i saradnici, nenastavno osoblje

Održano tradicionalno kadetsko prvenstvo Grada Niša (VIDEO)

U Nišu je održano traicionalno kadetsko omladinsko prvenstvo grada Niša za decu. Razvrstani u 18 kategorija mladi šahisti nadmetali su

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.