IN MEMORIAM: Zoran Stoiljković (1952.- 2017.)

IN MEMORIAM: Zoran Stoiljković (1952.- 2017.)

Posle duge i teške bolesti, u 66-oj godini preminuo je dugogodišnji selektor Streljačke reprezentacije Srbije Zoran Stojiljković.

Jedan od najcenjenijih sportskih radnika, u „Streljačkom klubu Niš 1881“ na mestu trenera nalazio se još od 1980.godine i za to vreme stvorio brojne streljačke šampione, a sa klubom osvojio brojne titule. Od 2005-e selektor je svih reprezentativnih selekcija, a ostaće upamćen kao predvodnik naših strelaca na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Dobitnik je brojnih društvenih priznanja , od “Oktobarske nagrade” grada do proglašenja za sportsku ličnost godine u Nišu.

Zoran Stojiljković sahranjen je na Novom groblju u Nišu u prisustvu velikog broja prijatelja, rodbine, kolega strelaca i poštovaoca njegovog dela iz javnog i sportskog života Niša i Srbije.


Povezane vesti

Omladinski rukometni klub Bela Palanka

Omladinski rukometni klub Bela Palanka ove sezone je u žiži interesovanja lokalne i šire sportske javnosti.  Serijom pobeda nad protivnicima

Turčin najuspešniji na Otvorenom prvenstvu Niša u šahu (VIDEO)

Međunarodno otvoreno prvenstvo Niša ispunilo je očekivanja…Oko 150 takmičara iz desetak zemalja nadmetalo se na ovom šahovskom turniru. U zavisnosti

Radnički uspešan na generalnoj probi (VIDEO)

Iako su ispred sebe imali rivala koji je zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu Evrope već neko vreme u takmičarskom

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*