Košarkaši Konstantina konačno započeli pripreme za “bilo koju” ligu (VIDEO)

Košarkaši Konstantina konačno započeli pripreme za “bilo koju” ligu (VIDEO)

U ponedeljak 4. septembra sa pripremama za novu sezonu krenuo je i niški Konstantin. Najuspešniji košarkaški kolektiv u gradu suočen je i ovog leta sa mnogim problemima, pripreme započinje izuzetno kasno u odnosu na ostale timove, još uvek nema formiran sastav, a zbog opšte konfuzije u srpskoj klupskoj košarci, ne zna ni koji će rang takmičenja igrati.

Ipak, da stvari kreću u boljem pravcu nagovesštava to što se na mesto prvog trenera vratio Marko Cvetković, pod čijim vođstvom je Konstantin ostvario najveće uspehe u istoriji niške muške klupske košarke. U novom mandatu čekaju ga potpuno novi izazovi.

Marko Cvetković, uz asistenciju trenera juniorskog tima Slaviše Stošića i kondicionog trenera Martina Georgijeva, okupio je 14 košarkaša na prvom treningu, od kojih su većina juniori. Od igrača iz prošle sezone trenirali su trenirali David Dojčinović, Jovica Anđelković, Lazar Mladenović, Dušan Stanković, Miša Milojević i Ilija Milojković. Iz juniorskog tima priključeni su Vukašin Tasić, Marko Popović, Aleksa Pešić i Jovan Jovanović. Iz Nibaka su stigli Martin Sotirov i Mihailo Stanković, a iz Bugarske je došao Hasan Čauš (17), ponikao u Levskom i Buba basketu, te Đorđe Đokić (19), koji je stigao iz zaječarske Mladosti.

Poseban problem Cvetkovićevom timu predstavlja suženi manevar oko dovođena igrača jer se septembarski prelazni rok završava u utorak 5. septembra, a nakon toga od ranga takmičenja zavisi koliko se još igrača može dovesti u tim, pa je zato niškom timu bolja opcija igranje u elitnom srpskom takmičenju.

Najveći broj srpskih timova već igra pripremne utakmice i ima formiranu osnovu tima, dok Konstantinu tek predstoji okupljanje igrača sa ne baš bogatog srpskog igračkog tržišta. Tako da, Marka Cvetkovića čeka ne baš zahvalna uloga i zadatak da vrati Konstantin na stare staze.


Povezane vesti

Odličan početak sezone za takmičare Gusara (VIDEO)

  Kajak kanu klub “Gusar” iz Niša trijumfovalno je započeo kalendarsku godinu. Na tradicionalnom međunarodnom takmičenju “IKAS” u Makedoniji Kristina

Talas mladih niških košarkaša u mlađim selekcijama Srbije

Dugo su Nišlije čekale da njihovi košarkaši počnu da donose reprezentativne medalje sa velikih takmićenja, a onda se odjednom sve

Na terenima Teniske akademije Živković počeo prestižni teniski turnir Niš Open 2017 (VIDEO)

Niš je ovog leta domaćin još jednog velikog sportskog događaja. Na terenima Teniske akademije  Živković održava se jak međunarodni turnir

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*