Kimit Kup u benč presu po šesti put u Beloj Palanci (VIDEO)

Kimit Kup u benč presu po šesti put u Beloj Palanci (VIDEO)

Vikend u Beloj Palanci protekao je u znaku najsnažnijih sportista iz regiona. U Sportskom centru Banjica održan je VI po redu KIMIT kup u benč presu koji je bio organizovan kao kvalifikaciono takmičenje za nastup u reprezentaciji koja će predstavljati Ujedinjeni srpski pauerlifting savez na Balkanskom prvenstvu 2018.

Takmičenje na Kimit kupu održano je po GPC pravilima – vežbač preuzima teg, spušta ga do grudi, na komandu ga podiže i vraća na stalak. Oprema koja je korišćena za izvođenje ovih vežbi je profesionalna klupa i baždareni tegovi.Učesnici su bili podeljeni po starosnim i težinskim kriterijumima, i nadmetali su se u benč presu sa opremom i benč presu bez opreme. Učestvovalo je 8 klubova, odnosno 44 takmičara, a domaćini su imali četvoro predstavnika, mađu kojima je i balkanski rekorder Nikola Veličković.

Učešće u Kupu uzelo je i 5 snažnih dama, a među učesnicima KIMIT kupa bilo je i troje takmičara sa invaliditetom, među kojima i Vesna Nikić iz Pauerlifting kluba Knjaževac, koji je na ovom takmičenju ekipno zauzeo prvo mesto u raw bench press-u.

Kimit kup imao je i međunarodni karakter, jer su, uz srpske dizače tegova, učestvovali i jedan Makedonac, kao i jedan Rus koji je nastupio u konkurenciji veterana.

Organizator takmičenja je Powerlifting klub KIMIT iz Bele Palanke, u kome su ponosni na događaj koji realizuju, kao i na svoje predsravnike. Inače, klub pod tim imenom postoji od 2015. godine i u njemu se veoma profesionalno pristupa treninzima i takmičenjima, a pre svega zdravlju vežbača.

 

Pokrovitelji KIMIT kupa su Opština Bela Palanka i Ujedinjeni srpski pauerlifting savez.

Za najjačeg takmičara u kategoriji osoba sa invaliditetom proglašen je Robert Radojičić, član PLK „Knjaževac“ koji je podigao 127.5 kg.

Za najjaču takmičarku u kategoriji osoba sa invaliditetom proglašena je Vesna Nikić, članica PLK „Knjaževac“ sa podignutih 62.5 kg.

Za najjaču ženu u discipline RAW Bench Press proglašena je Laura Pešić, članica PLK „Knjaževac“ – podigla 80kg.

Za najjačeg stranca u disciplini RAW Bench Press proglašenje Boško Stamenkovski, član kluba Tavan Gym Makedonska Kamenica sa podignutih 120 kg

Za apsolutno najjačeg takmičara i relativno najjačeg seniora u disciplini RAW Bench press proglašen je Aleksandar Ilić član K.D.T. Morava Vladičin Han -podigao 251kg.

Za najjačeg veterana u disciplini RAW Bench Press proglašen je Zoran Ećim, član kluba „Gladijator Elemir“ sa podignutih 167.5 kg

Za najjačeg juniora u disciplini RAW Bench Press proglašen je Miloš Vukićević, član PLK „Knjaževac“ sa podignutih 200kg.

Za najjačeg tinejdžera (13-19) godina u disciplini RAW Bench Press proglašen je Stefan Simonović, član kluba BBK No1 gym Leskovac, sa podignutih 150kg.
Za najjačeg takmičara u discipline EQ Bench Press proglašen je Zoran Ećim, član kluba „Gladijator Elemir“ sa podignutih 185 kg.

 


Povezane vesti

Mlada pirotska atletičarka otputovala na Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Članica Atletskog kluba Pirot Danica Gogov učestvovaće na Atletskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke u Poljskoj. Ona će se

Veliki uspeh džudista Aleksinca (VIDEO)

Sportsku slavu Aleksinca, ovih dana, proneli su i džudisti. Džudo klub „Aleksinac“ koji postoji samo pet godina, a koji je,

Džudista Kinezisa nastavio sjajan niz rezultata (VIDEO)

Vicešampion Srbije u džudou Milan Mihajlović, član Džudo i sambo kluba „Kinezis“ iz Niša nakon državnog prvenstva nastavio je sa

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*