Kadeti KK Babušnica u borbi za što bolji plasman (VIDEO)

Kadeti KK Babušnica u borbi za što bolji plasman (VIDEO)

U košarkaškim takmičenjima mlađih kategorija svog predstavnika ima i Babušnica. Košarkaški klub iz ovog gradića učestvuje u kadetskoj konkurenciji Regionalne lige Istok. Nalazi se u grupi 1 sa ekipama Trijumfa iz Niša, Mladosti iz Bele Palanke, Napretka iz Aleksinca i Pirota.

U toj konkurenciji Babušničani će pokušati da se domognu jednog od prva tri mesta i nastave takmičenje u plejofu.

Izlazna generacija za ovo takmičenje je 2001. Godište, ali Babušnica nastupa sa znatno mlađim sastavom, najveći broj igrača je 2002. Godište, ali ima igrača rođenih i 2004.

Najveći problem Babušnice su treninzi u zimskom periodu, zbog nedostatka infrastrukture. Košarkaši, a i svi ostali sportski kolektivi dele termine u sali Osnovne škole“Despot Stefan Lazarević“.

Klub se oslanja isključivo na sopstveni igrački pogon, ima i seniorski tim koji igra Letnju ligu, a cilj ljudi koji vode babušničku košarku nisu rezultati nego afirmacija sporta i davanje mogućnosti mladima koji vole igru pod obručima da imaju mesto u kome će na kvalitetan način započeti svoje košarkaško obrazovanje. Na taj način se održava i tradicija klupske košarke u Babušnici.


Povezane vesti

Stonoteniski klub “Lužnica” Babušnica (VIDEO)

Stonoteniski klub “Lužnica” Babušnica jedan je od trofejnijih klubova u toj opštini. Osnovan je 60-ih godina prošlog veka, a rezultate

Omladinski košarkaški klub Junior uspešan na turniru u Rumuniji (VIDEO)

Od 27. do 30. aprila u rumunskom gradu Galaciju održan je tradicionalni “Feniks junior kup” koji je ove godine prvi

Stonoteniserke iz Babušnice u reprezentaciji regiona (VIDEO)

Makedonski i srpski stonoteniseri sastali su se za vikend u Nišu, kako bi Makedonci odigrali pripremne mečeve za Prvenstvo Balkana

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*