Hodačica niškog kluba na Prvenstvu Evrope

Hodačica niškog kluba na Prvenstvu Evrope

Dučica Topić član Akademskog Atletskog Kluba Niš učestvovaće na predstojećem Prvenstvu Evrope u Atletici, koje se održava u Berlinu od 7. do 12. avgusta.

Dušica ce nastupiti u disciplini 50 km brzo hodanje koje je na programu 7. avgusta u 8:35. Da napomenemo da je ova disciplina imala premijeru 2016. na Svetskom kupu u Rimu i da je bila u programu i prošle godine na Svetskom prvenstvu u Londonu. Sa tim je izjednačen muški i ženski program u atletici.

Normu za ovo takmičenje ona je ispunila prošle godine, oktobra meseca u Ukrajini. Norma za Prvenstvo Evrope je bila 4:50:00 ili 4 sata i 50 minuta, a Dušica je hodala 4:41:57. Beograđanki koja nastupa za niški klub ovo će biti druga trka na 50 km.

“Bila sam van treninga zbog povrede dva meseca, ali to je sad prošlost, vredno sam trenirala. Pripreme sam ostvarila u Niškoj Banji u Radonu aprila na maj mesec i Atini. Imala sam dva kontrolna takmičenja u Litvaniji juna meseca. Očekujem poboljšanje rezultata i želela bih da ishodam distancu od 50 km ispod 4 sata i 30 minuta i plasman među prvih 12 u Evropi.”  – izjavila je Dušica Topić, koja je, inače, rekorderka Srbije i na 20km.

Dušica kreće u Berlin 4. avgusta, gde će joj se dan kasnije priključiti i Aleksandar Raković, rekorder Srbije na 50km i predsednik Akademskog A.K. Niš, koji će joj pružiti značajnu stručnu pomoć u toku ove duge i naporne trke.


Povezane vesti

Jug protiv Severa u tri čina

Čak tri niška superligaša odmeriće snage Vojvodinom predstojećeg vikenda. Fudbaleri i vaterpolisti dočekuju Novosađane, dok će rukometaši priliku za bodove

Da li znate šta je Kendo?

Kendo je drevna japanska borbena veština nastala od kendžicua, borbe sa pravim mačevima ili katanama. Oko Drugog svetskog rata rešeno

Na Kameničkom visu održan Kup Srbije u brdskom biciklizmu (VIDEO)

Izletište Kamenički vis nadomak Niša polako se privodi nameni. Organizacija brojnih kampova je u planu, a minulog vikenda ovi tereni

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*