Dobar odziv Belopalančana na “Danu izazova” (VIDEO)

Dobar odziv Belopalančana na “Danu izazova” (VIDEO)

Pod sloganom „Vrati svoje ulice! Vrati svoju budućnost“ Belopalančani su još jednom prihvatili izazov da učestvuju u „Danu izazova“. Njih 1450, što je oko 13 odsto u odnosu na ukupan broj stanovnika, vežbalo je u istom ritmu 15 minuta na svom gradskom stadionu. Tako se Bela Palanka, još jednom priključila najmasovnijoj međunarodno priznatoj sportskoj manifestaciji.

Osim centralne manifestacije na Stadionu „Rajko Mitić“ koja je počela tačno u 18.30 sati, Bela Palanka je tokom čitavog dana izvodila razne rekreativne aktivnosti.

Iako su nastojali da u vežbanju budu brojniji od Golupčana koji su im bili direktni konkurenti u ovom izazovu, Belopalančani su takmičarski karakter ovog događaja podredili višem cilju – isticanju blagotvornog uticaja rekreacije na zdravlje ljudi.

Dan izazova je manifestacije kojom koordinira Međunarodna asocijacija „Sport za sve“, a čiji je pokrovitelj u našoj zemlji Ministarstvo omladine i sporta. U ovom projektu prošle godine učestvovalo je više od 100 opština, odnosno oko 700 hiljada građana Srbije. Realizator ove akcije u Beloj Palanci, uz podršku lokalne samouprave, je Sportski centar Banjica.


Povezane vesti

Vaterpolisti Naisa ubedljivi protiv Valjeva

Igrači Naisa ubedljivo su savladali Valjevo u desetom kolu Superlige rezultatom 16:10 (2:3,3:2,6:1,5:4). 00 No related posts.

Najuspešnija godina za Kik boks klub Niš (VIDEO)

Za mladog niškog kik-boksera Novaka Radulovića, protekla 2017. godina bila je izuzetno uspešna. Osvojio je toliko medalja i pehara da

Niš – Subotica 2:1 – podbacli samo odbojkaši Niša

Ovih dana je sticaj okolnosti doveo do to toga da se u čak tri sporta, u najvišim rangovima takmičenja, sastanu

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*