Dobar odziv Belopalančana na “Danu izazova” (VIDEO)

Dobar odziv Belopalančana na “Danu izazova” (VIDEO)

Pod sloganom „Vrati svoje ulice! Vrati svoju budućnost“ Belopalančani su još jednom prihvatili izazov da učestvuju u „Danu izazova“. Njih 1450, što je oko 13 odsto u odnosu na ukupan broj stanovnika, vežbalo je u istom ritmu 15 minuta na svom gradskom stadionu. Tako se Bela Palanka, još jednom priključila najmasovnijoj međunarodno priznatoj sportskoj manifestaciji.

Osim centralne manifestacije na Stadionu „Rajko Mitić“ koja je počela tačno u 18.30 sati, Bela Palanka je tokom čitavog dana izvodila razne rekreativne aktivnosti.

Iako su nastojali da u vežbanju budu brojniji od Golupčana koji su im bili direktni konkurenti u ovom izazovu, Belopalančani su takmičarski karakter ovog događaja podredili višem cilju – isticanju blagotvornog uticaja rekreacije na zdravlje ljudi.

Dan izazova je manifestacije kojom koordinira Međunarodna asocijacija „Sport za sve“, a čiji je pokrovitelj u našoj zemlji Ministarstvo omladine i sporta. U ovom projektu prošle godine učestvovalo je više od 100 opština, odnosno oko 700 hiljada građana Srbije. Realizator ove akcije u Beloj Palanci, uz podršku lokalne samouprave, je Sportski centar Banjica.


Povezane vesti

Vaterpolisti Naisa pišu istoriju (VIDEO)

Predstojćeg vikenda pred vaterpolistima Naisa je prvi veliki ovosezonski ispit. Niški tim igraće u prvom kolu kvalifikacija za Kup Evrope.

Mali sajam sporta u Aleksincu (VIDEO)

29. maja u aleksinačkoj hali sportova održan je prvi po redu “Mali Sajam Sporta”. Ovu veliku manifestaciju organizovali su Sportski

Kocić asistirao za bod Srbije na startu Evropskog prvenstva

Na startu Evropskog prvenstva u futsalu koje se održava u Sloveniji od 30. januara do 10. februara reprezentacija Srbije je

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*