“Dan na točkovima” u Beloj Palanci (VIDEO)

“Dan na točkovima” u Beloj Palanci (VIDEO)

Svakog leta, 25. avgusta, deca u Beloj Palanci imaju poseban, njima posvećen, rekreativni spetkakl. Reč je o „Danu na točkovima“, koji se tradicionalno organizuje na centralnoj ulici, a koji podrazumeva nekoliko sati bez motornog saobraćaja i takmičenje na posebno pripremljenom poligonu sa brojnim preprekama. Takmičenje koje pomalo podseća na „Igre bez granica“ organizuje Odred izviđača „Remezijana“, a učesnici su mali i malo veći biciklisti i roleraši.

Prvi na startu bili su triciklisti, sa brojem godina manjim od broja točkova koje okreću. Oni su veoma ozbiljno shvatili ovo takmičenje i dobili najjaču podršku i aplauze…

Cilj manifestacije „Dan na točkovima“ je da pošalje poruku kako je važno dadeca, što više vremena provode napolju, na svežem vazduhu, da sedruže sa vršnjacima, zabavljaju, steknu neke veštine i razviju sportski duh. Sve to, njima se očigledno dopada, pa su se za učešće prijavili u stvarno velikom broju.

Podeljeni u dve sportske inekoliko starosnih kategorija, biciklisti i roleraši su se iskreno potrudili da stignu prvi na cilj, jer su bili dobro motivisani. Osim zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja, nagrada su bili i ukusni slatkiši.


Povezane vesti

Prvi trening Želje u 2018. godini (VIDEO)

Rukometaši Železničara počeli su pripreme za nastavak sezone u Superligi.  Nišlije će raditi u Čairu, a kontrolne utakmice Želja bi

Završena akcija „Stop! Svi na sport“- Pobednik OŠ Dr Zoran Đinđić (VIDEO)

Nakon tri uzbudljiva dana koje su osnovci proveli u parku Čair, akcija „Stop! Svi na sport“ uspešno je privedena kraju.

Osveženje za Vlasotinčane u srcu grada (VIDEO)

Vlasotinčanima more, takoreći, nije ni potrebno. Oni imaju svoje prelepo jezerce na Vlasini, koje je letnja oaza ovog malog grada.

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*