“Basket story” – Nova košarkaška priča KK “Ferpleja” (VIDEO)

“Basket story” – Nova košarkaška priča KK “Ferpleja” (VIDEO)

Od ovog leta devojčice i dečaci iz jugoistočne Srbije koji su zainteresovani za košaku ne moraju daleko da putuju ukoliko za vreme raspusta žele da se usavršavaju u ovom sportu. Basket Story je novi košarkaški kamp koji je od 16. jula do 1. avgusta imao svoju premijeru na Vlasinskom jezeru.

U sjajnim uslovima košarkaško usavršavanje posetile su dve grupe dečaka i devojčica, a pošto je već sada interesovanje za učešće veliko, vrše se pripreme da narednog leta kamp bude dostupan većem broju mališana. Učesnicima je bio obezbeđen rad sa proverenim stručnjacima, a najveću pažnju izazvao je dolazak srpskog reprezentativca, NBA zvezde, Nemanje Bjelice.

Nemanja Bjelica nije krio oduševljenje uslovima za rad u predivnom prirodnom okruženju, a mališanima je obećao da će narednog leta dovesti još reprezentativaca da sa budućim košarkašima razmene svoja profesionalna iskustva.

Jedna od specifičnosti kampa je i mogućnost da deca uz usavršavanje košarkaških veština, zahvaljujući školi engleskog jezika “Fair play”, nauče i engleski jezik i to po posebnom programu, specijalno prilagođenom za mlade košarkaše, sa terminologijom vezanom za ovaj sport.

Na kampu su učesnici imali priliku i da dobiju nagrade, proglašen je najbolji pojedinac, “MVP” svake grupe, a to priznanje im je donelo besplatni boravak na kampu sledeće godine.

Basket story je nova košarkaška priča koju su, uz pomoć opštine Surdulica i brojnih košarkaških radnika, pokrenuli ljudi iz Košarkaškog kluba Fair play, ambicioznog kolektiva koji je za nešto više od godinu dana od osnivanja prošao dva ranga takmičenja. Po njihovim rečima, entuzijazam i posvećenost kojim su pristupili svom poslu garancija je za dobre rezultate, a kamp na Vlasinskom jezeru je prilika da se sa kvalitetnim radom upozna veliki broj dece.


Povezane vesti

Stranac na klupi Radničkog (VIDEO)

Kao što je i bilo najavljivano, iskusni austrijski trener Peter Pakult,  postavljen je za šefa stručnog štaba niškog superligaša. Pakult

Tasić osvojio Kipar

Širom Evrope košarkaška klupska prvenstva ulaze u same završnice, a među prvima je završena liga Kipra u kojoj je šampion

Dva zlata i bronza za kajakaše Medicinara na takmičenju u Čačku

  Na Memorijalu „Darko Novaković“ održanom u Čačku zapažen nastup imali su i takmičari Kajak kanu kluba Medicinar. Oni su

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*