Aleksinački džiju džicu majstori uspešni i na evropskom prvenstvu; Filip Trajković na krovu Evrope (VIDEO)

Aleksinački džiju džicu majstori uspešni i na evropskom prvenstvu; Filip Trajković na krovu Evrope (VIDEO)

Reprezentativci Srbije, Filip i Nikola Trajković, takmičari Džudo i džiu džicu kluba “N&F” Aleksinac, briljirali su na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore, održanom u Bukureštu krajem oktobra.

Filip je, kao najmlađi takmičar  u kategoriji do 94 kilograma, postao prvak Evrope, dok je Nikola osvojio bronzano odličje.

Filipova pobeda donela je drugo evropsko zlato Aleksincu i Srbiji, i time otvorila novo trofejno poglavlje kluba i srpske džiju džicu reprezentacije. Istovremeno, Nikola Trajković, takođe jedan od vrhunskih džiju–džicu boraca koji se, takoreći, sa takmičenja ne vraća bez medalje, ponosan je na bronzu koju je, u veoma oštroj konkurenciji doneo iz Rumunije, ali smatra da je mogao da izbori i zlato.

I Filip i Nikola su, na takmičenjima koja su predhodila Evropskom prvenstvu, ostvarili neprekinut niz uspeha.

Trajkovići su zahvalni svima koji su učestvovali u njihovom plasmanu – gradu, Filipovoj školi, porodici, klubu, trenerima, maserima i prijateljima koji su im ustupili prostor za pripreme…

Inače, učinak reprezentacije Srbije na ovom prvenstvu bio je stoprocentan, jer je, uz braću Trajković, i treći član reprezentacije, takmičar novosadskog kluba »Student«, Ivan Della Kroče, osvojio bronzanu medalju. Zlato i dve bronze, u konkurenciji 700 boraca iz 26 evropskih zemalja, potvrda je da se srpski džiju–džici stabilno drži u samom evropskom vrhu. Reprezentaciju je, u Bukureštu, predvodio trener Džudo i džiju–džicu kluba „N&F” iz Aleksinca Dragan Trajković, dok je Janošu Kopasu iz Novog Sada pripala sudijska uloga.

 


Povezane vesti

Saopštenje Naisa: Šta je cilj vaterpola?

Vaterpolo klub Nais gostovao je u okviru šestog kola Radničkom u Kragujevcu. Utakmica je završena rezultatom 10:10. Nakon svih dešavanja,

Kikbokserima Niša sedam medalja – Paunović i Kovačević šampioni Srbije

     Takmičari Kik boks kluba “Niš” osvojili su, na juniorskom K1 prvenstvu Srbije, 7 medalja (2 zlatne, 2 srebrne i

Naisa na korak od trećeg mesta

Naisa je u drugom meču bila još ubedljivija protiv Medicinara i nakon prve pobede sa 13 golova razlike, u drugom

1 comment

Write a comment

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*