Poraz Radničkog od Crvene Zvezde pred utakmicu sezone

U proteklih nedelju dana Radnički je odigrao dve izuzetno teške utakmice i u obe je poražen sa po 2-0.

Nišlije su najpre  išle na megdan „ponosu Izraela“, ekipi Makabija, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U najkraćem utakmica bi mogla da se okarakteriše-moglo je bolje, ali moglo je i gore. Izraelci jesu pokazali da su kvalitetniji sastav i zasluženo slavili, ali igra se i revanš u Nišu.

Između dve utakmice sa Makabijem, nekako u nevreme, došao je i meč sa Zvezdom u Beogradu. Nišlije jesu poražene sa 2-0, ali su se predstavile u dobrom svetlu i pokazale da mogu da se nose i sa najjačim timovima u zemlji.

Da nije već na početku primljen gol iz sumnjive pozicije, možda bi meč otišao i na drugu stranu. Strelac je bio Rodić, dok je pobedu crveno-belih overio Ben iz jedanaesterca, u nadokbadi vremena.

Nišlije u svakom slučaju nemaju za čim da žale. Polako dižu formu pred utakmicu sezone. U četvrtak u Niš dolazi veliki Makabi i sigurno je da će ovaj meč predstavljati praznik fudbala u Nišu. Izraelci jesu skuplji tim i verovatno kvalitetniji, ai to ne mora ništa da znači. Sezona u Izraelu još nije počela i sigurno je da tim iz Tel Aviva nije 100% spreman. Sa druge strane i Radnički ima svoje adute. Nekoliko standardnih prvotimaca vraća se u tim i sigurno je da će tim koji istrči na Čair  biti jači od onoga u Izraelu.

Ako se tome doda činjenica da sam teren u Nišu nije u najboljem stanju i da će sigurno više goditi domaćinu koji svoje utakmice igra upravo u takvim uslovima, uz podršku sa tribina – sve je moguće.

Rezultat od 2-0 ne garantuje Izraelcima prolaz dalje, ali je sigurno da neće biti lako dostići ga i preskočiti.

Sa Čaira stižu najave da u meč ne ulaze sa „belom“ zastavom i da će pokušati sve kako bi se plasirali u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.