3×3 basket u centru Niša – trofej domaćoj ekipi (VIDEO)

3×3 basket u centru Niša – trofej domaćoj ekipi (VIDEO)

Trg Milana Obrenovića u Nišu je 29. jula bio mesto na kome se igrao najbolji basket 3 na 3 u Srbiji. Karavan “Roda 3×3 prvenstva Srbije” drugi put u ovoj sezoni stigao je u grad na Nišavi, 27. maja je Gradska Opština Pantelej organizovala smotru najboljih basketaša, a najnoviji turnir održan je u organizaciji Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije.

Takmičenje je održano u juniorskoj i seniorskoj kategoriji za muškarce, kao i seniorskoj kateogriji za žene. Ljubitelji basketa mogli su da uživaju u celodnevnoj predstavi na gradskom trgu, a turnir je posetio i veliki broj košarkaša i košarkaških radnika. U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela ekipa Gimnazijalca iz Pirota, a u juniorskoj konkurenciji za muškarce slavili su Slobodni zidari, mladići iz Niša koji su pokazali raskošan talenat.

Najzanimljivije borbe su se vodile u muškoj seniorskoj konkurenciji, a i tu je pobedu odnela niška ekipa, Tropa de Elite. Nišlije su turnir započele iznenađujućim porazom u grupnoj fazi od ekipe iz Aleksinca, ali su u nastavku takmičenja pokazale veliki kvalitet. Najpre su u četvrtfinalu savladali prvog favorita turnira, Zmajeve iz Beograda, zatim u polufinalu pobednika poslednjeg 3×3 turnira, održanog u Kraljevu, ekipu Marko Polo iz Kragujevca, a u finalu su se sastali sa Žarkovom iz Beograda. Nakon sigurne igre tokom čitavog meča Nišlije su slavile rezultatom 21:13.

Basket 3 na 3 je i u Nišu dokazao da nije bez razloga postao olimpijski sport, domaćini su se još jednom istakli kao odlični organizatori, a turnir je privukao pažnju brojnih posetilaca koji su imali šta da vide na centralnom gradskomtrgu.


Povezane vesti

Mladi babušnički košarkaši jačaju kroz Letnju ligu (VIDEO)

Košarkaški klub Babušnica je jedan od primera da je upornost bitan faktor za uspeh.  Klub egzistira uprkos brojnim problemima, a

Košarkaški klub „Mladost“

Košarka u Beloj Palanci na pragu je pedesetogodišnjeg jubileja. Klub Mladost osnovan je još 1973. godine. Trenutno, sa prvim timom,

Revija amaterske košarke ex-yu regiona održaće se u Nišu

Za nešto manje od dve nedelje Niš će biti domaćin sjajnog događaja, u Evropi i svetu veoma rasprostranjenog, a koji

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*